Film van Van Gogh betrokken bij smokkel

De nieuwe film van Theo van Gogh, Baby Blue, is betrokken geraakt bij de smokkel van drugs, waarschijnlijk cocaïne. Bij terugkeer van opnamen op Curaçao vonden medewerkers van filmlaboratorium Cineco, waar de ruwe opnamen verwerkt zouden worden, `wit poeder' in plaats van filmblikken. De doos is overgedragen aan de politie van wijkteam Ouder-Amstel, die de zaak in onderzoek heeft. Woordvoerder Sandra Cordes kan over dat onderzoek nog niets melden.

Volgens producent Hans Pos van Shooting Star Filmcompany gaat het om één doos met zes à zeven filmblikken, de oogst van één opnamedag. Elke dag werden de opnamen met een koerier, volgens Pos van een Antilliaans bedrijf waarvan hij de naam niet weet, vervoerd van Willemstad naar Amsterdam. Pos: ,,We zijn anderhalve week op Curaçao geweest, we hebben zo'n acht volle dagen gedraaid. Eén filmblik bevat drie à vier minuten film. De opnamen die nu verdwenen zijn, zijn gemaakt op een strand bij Westpunt, geen lokatie die zich elders laat nabouwen. Als de film niet boven water komt, moeten we terug naar Curaçao.''

Baby Blue (Bloedlink) is een thriller naar een scenario van Tomas Ross, geregisseerd door Theo van Gogh. De `zinderende film noir' gaat over twee echtparen in een nieuwbouwwijk in een provincieplaats. De vier hoofdrollen worden gespeeld door Roeland Fernhout, Nienke Römer en de Engelse acteurs Susan Vidler en Oliver Cotton. De première wordt verwacht in februari 2001.