Amerikaan belt veel mobiel

Amerikanen maken meer gebruik van de mobiele telefoon dan de Europeaan, hoewel in Europa de zaktelefoon gangbaarder is. Gemiddeld belt een Amerikaan dit jaar 221 minuten per maand mobiel en, een Europeaan 145 minuten. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse overheidsinstantie voor telecommunicatie, de Federal Communications Commission (FCC). In de Verenigde Staten bezit nog niet een op de drie inwoners een mobiele telefoon, terwijl bijvoorbeeld twee op de drie Finnen er een heeft. In Zweden heeft 60 procent van de bevolking een zaktelefoon, in Italië is dat meer dan de helft. Het minder lange belgedrag in Europa wordt door de FCC toegeschreven aan hogere kosten die in Europa zijn verbonden aan mobiele telefonie. In de VS is het bij telecombedrijven mogelijk abonnementen te nemen waarmee voor een vast bedrag per maand onbeperkt mobiel gebeld kan worden.