VPRO zendt voorlopig geen Sony-muziek uit

VPRO-radio zendt voorlopig geen muziek meer uit van artiesten van platenmaatschappij Sony. Reden is dat de platenmaatschappij niet wil dat de omroep het mogelijk maakt dat muziek die op de radio is uitgezonden, opgevraagd wordt via de website van de VPRO. In afwachting van een regeling heeft de omroep besloten geen Sony-muziek meer te draaien, aldus een woordvoerder. De VPRO heeft op haar website een internet-jukebox. Liedjes die op de radio zijn geweest, kunnen op de VPRO-pagina's worden beluisterd. De muziek kan niet worden opgeslagen in de computer. ,,Wij zouden het liefst zien dat er een algemene regeling komt voor de hele omroep en alle platenmaatschappijen'', zegt Aad van Nieuwkerk van de VPRO. ,,We zijn al een tijdje in gesprek met Sony maar dat is natuurlijk slechts één van de maatschappijen.'' Sony, de maatschappij van onder meer de popgroep Oasis, is tegen het principe van een jukebox, juist omdat de muziek dan opvraagbaar is. Het bedrijf vreest dat dit de cd-verkoop schaadt.