Transfer Zenden onzeker nu geld van Lazio op is

De overgang van Boudewijn Zenden naar Lazio Roma is onzeker geworden. Zelf bereikte de aanvaller van Barcelona onlangs overeenstemming met de Italiaanse voetbalclub over een vijfjarig contract, terwijl ook zijn huidige werkgever Barcelona reeds een akkoord sloot met Lazio over een afkoopsom van 28 miljoen gulden. Maar Lazio-trainer Sven Göran Eriksson liet gisteren in Amsterdam doorschemeren dat de transfer waarschijnlijk niet doorgaat, omdat de club onvoldoende financiële reserves heeft.

,,Het geld voor aankopen is op, zeker doordat niemand bij ons weg wil'', bekende de Zweedse coach. President Sergio Cragnotti investeerde de laatste jaren fors. Zo werd Hernan Crespo deze zomer voor 120 miljoen overgenomen van Parma, terwijl Cragnotti ook nog eens honderd miljoen uittrok voor twee spelers van Udinese (Stefano Fiore en Giuliano Giannichedda) en Claudio López van Valencia.

Als het aan Arsenal-manager Arsène Wenger ligt, komt er zo snel mogelijk een Europese instelling die de uitgaven van voetbalclubs streng in de gaten houdt en controleert. Hij vindt het onbegrijpelijk dat het bijna bankroete Real Madrid onlangs Luis Figo voor 130 miljoen inlijfde. ,,Het is te gek voor woorden dat grote clubs met een schuldenlast voor absurde bedragen spelers aantrekken'', stelde de Fransman gisteren.