Selectie Muziek

Zomerconcerten

De pianist Mikhail Pletnev en de London Winds geven 4 augustus 20u15 een concert in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw tijdens de Robeco Zomerconcerten met het Pianokwartet in Es van Beethoven, het Pianikwartet in Bes van Rimski-Korsakov en Mladi van Janácek.

Nieuw Sinfonietta Amsterdam geeft twee concerten in het Amsterdamse Concertgebouw olv Peter Oundjian. Op 5 augustus 20u15 klinken de Nederlandse première van Gondwana-Land van Sculpthorpe, de Sinfonia concertante voor viool en altviool van Mozart, het Adagio en Rondo voor viool en strijkorkest van Schubert en de Serenade in E van Dvorák. Op 6 augustus 20u15 zijn er uitvoeringen van Migrations van Williams, het Fluitconcert in E van Mozart (soliste: Abbie de Quant) en de Serenade in C van Tsjaikovski.

Het Nationaal Jeugdorkest geeft 7 aug 20u15 in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw olv Friedemann Layer uitvoeringen van de Antagonistische ode van De Vries en de korte opera Blauwbaards Burcht van Bartók met Henk Smit (Blauwbaard) en Evelyn Herlitzius (Judith)

De beroemde tenor Peter Schreier geeft 8 aug 20u15 in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw met begeleiding van pianist Camillo Radcike uitvoeringen van muziek van Bach, Mendelssohn en Schubert.

Het European Baroque Orchestra olv Roy Goodman en vocalisten - laureaten van het recente Koningin Elisabethconcours in Brussel - geven 9 augustus 20u15 in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw uitvoeringen van muziek van Bach en Händel.

Het Wiener Jeunesse Orchester geeft 10 aug 20u15 in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw uitvoeringen vam muziek van Webern, Wolfgang Wagner en Mahler: Das Lied von der Erde met als solisten tenor Geoffrey Dowd en bariton Wolfgang Holzmair.

Jimmy Bosch

De Portoricaanse trombonist Jimmy Bosch speelt met zijn band de zogenaamde 'salsa dura' waarin ook plaats is voor improvisatie. Wie hem vorig jaar tijdens het Latin Dance Beats Festival zag, is deze keer ongetwijfeld weer van de partij. 6 augustus Paradiso Amsterdam.