Politie Kroatië onderzoekt dood Nederlands meisje

De Kroatische politie is een onderzoek begonnen naar de dood van een 9-jarig Nederlands meisje. Het kind was met haar ouders op vakantie in Kroatië. Zij overleed aan verwondingen die zij opliep nadat haar tent vlam vatte. De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting. Het zwaargewonde meisje werd na het incident in allerijl naar Nederland gevlogen. Behandeling in het brandwondencentrum van het Rotterdamse Zuiderziekenhuis mocht niet meer baten. Het kind overleed dinsdag. De Kroatische politie heeft Rotterdamse rechercheurs gevraagd te helpen bij het onderzoek naar de dood van het kind. Volgens een woordvoerder van de politie in Rotterdam is nog onduidelijk hoe de tent kon vlamvatten. De politie in Koratië onderzoekt wat de exacte toedracht is geweest. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.