Krajicek naar derde ronde

Richard Krajicek heeft de derde ronde van het tennistoernooi in Toronto bereikt. De Nederlander was vannacht in zijn tweede partij op het Canadese hardcourt te sterk voor de Amerikaan Michael Chang: 6-2 en 7-5. In de volgende ronde neemt hij het op tegen de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira.

Krajicek begon maandag al sterk aan zijn eerste optreden sinds het Davis-Cupduel tegen Oezbekistan. Met zijn coach Rohan Goetzke had hij zich na een week rust voorbereid op de banen van het VU-sportcomplex in Amsterdam. Na de overwinning in de eerste ronde op de als derde geplaatste Zweed Magnus Norman, zette Krajicek afgelopen nacht tegen Chang zijn goede spel voort. De Amerikaan was met veel vertrouwen in Toronto neergestreken na zijn eerste eindzege in twee jaar, vorige week in Los Angeles.

Van de nummers één tot en met vier van de plaatsingslijst is na twee ronden alleen Pete Sampras nog over. De als tweede geplaatste Amerikaan versloeg de Marokkaan Karim Alami: 7-6 en 6-2. Andre Agassi (1), Gustavo Kuerten (4) en Magnus Norman (3) werden uitgeschakeld.

In Carlsbad, een plaats nabij San Diego, bereikte Anna Koernikova de kwartfinales ten koste van de als tweede geplaatste Amerikaanse Lindsay Davenport. De Russin, onlangs in Stanford ook al goed voor een halve-finaleplaats, won met 2-6, 6-4 en 7-5. ,,Een ongelooflijke wedstrijd'', kraaide Koernikova na afloop.