Interactieve roman van Stephan Sanders

Schrijver, columnist en televisiemaker Stephan Sanders publiceert vanaf 6 oktober een interactieve roman. Lezers kunnen via de site www.liefde-is-voor-vrouwen.nl de voortgang van het verhaal volgen en commentaar leveren op stijl en inhoud.

Sanders plaatst drie beginvarianten van het verhaal op de site, elk een ander moment uit de vertelling. De meest gelezen scène wordt vervolgens het eerste hoofdstuk van de roman. De publicist zal de volgende hoofdstukken vanuit die startpositie schrijven en beetje bij beetje online publiceren. Twee keer per week ziet een bezoeker de schrijver live aan het werk, wekelijks kan de lezer de aanvulling downloaden.

Op die manier kan een bezoeker van de site de wordingsgeschiedenis van de roman van dichtbij meemaken en er commentaar op leveren. De vijf beste commentaren worden door Sanders online beantwoord. Een verslag van de discussie die daaruit ontstaat, wordt wekelijks in het magazine van de Volkskrant gepubliceerd.