Hier & Daar

Quidam

De laatste productie van Cirque du Soleil, Quidam, in Rotterdam is verlengd t/m 17 aug. Het recept is bekend: geen dieren, alleen mensen worden ingezet in een vijftiental verschillende circusacts, uitgevoerd door meer dan vijftig artiesten tussen de 12 en de 49 jaar. Spectaculair trapeze-werk, klassieke clowns, krachtpatsers en slangenmensen.

*Quidam, Cirque du Soleil, buitenterrein Ahoy, 9 t/m 17 aug behalve ma 14 aug. Wisselende aanvangstijden. Toegang ƒ54-ƒ94 Cirque du Soleil ticketline: 0900-0233.

Boekenmarkt

Zondag 6 augustus vindt weer de `Grootste Boekenmarkt van Europa' plaats in Deventer. Zes kilometer boekenkramen langs de IJsselkade en in de binnenstad. Het aanbod varieert van poëzie tot kinderboeken, literatuur en strips. De boekenmarkt wordt omlijst door muziekoptredens, straattheater en exposities.

*Boekenmarkt Deventer 10-18u Inl 0900-3535355

Kunst- en antiekbeurs

De Internationale Kunst- en Antiekbeurs Scharpoord Knokke heeft dit jaar 50 stands met antiek én moderne kunst. Er is antiek meubilair uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Nederland en Vlaanderen en het Leitmotiv is `kostbaar maar betaalbaar'. Behalve antiek zijn er schilderijen van oude en moderne meesters, juwelen, porselein, beelden en tapijten. De beurs is vooral een koopbeurs en kunsthistorici zien toe op de authenticiteit van de geëxposeerde voorwerpen. Er is een avondbeurs, er zijn culinaire activiteiten en kinderactiviteiten.

De beeldenroute `Sculpture Link Knokke' wijst vanuit Het Zoute de weg.

*Antiekbeurs Knokke, Cultureel Centrum Scharpoord, Meerlaan 32, Knokke. Open za 5 t/m di 15 aug van 17-23u. Toegang en catalogus: 300 BEF, tot 12 jaar gratis. www.publigil.de

Beeldentuin

Van zaterdag 5 augustus tot en met zondag 27 augustus wordt door Bloemenveiling Holland in Naaldwijk een beeldentuin ingericht waarin vijftien werken van drie kunstenaars worden geëxposeerd. De tentoonstelling staat in de tuin van Bloemenveiling Holland aan de Dijkzijde en is de gehele periode (ook in de weekenden) voor iedereen toegankelijk.

De entree is gratis. Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag kan de bezoeker tot 11u30 de bezoekersroute volgen.

Tevens organiseert Bloemenveiling Holland tot en met 18 augustus speciale vakantierondleidingen op dinsdagen en vrijdagen. Deze vakantierondleidingen starten om 08u30 uur bij de toeristeningang.

*Bloemenveiling Naaldwijk, Middelbroekweg 29, Honselersdijk. Rondleiding volw ƒ6, kinderen Inl 0174-633333

t/m 12 ƒ4

Ballon Fiësta

Op 3, 4 en 5 augustus zullen overal boven Breda vele heteluchtballonnen te zien zijn in het kader van Breda Ballon Fiësta. Bij de 35 deelnemende ballonnen zitten een aantal bijzondere exemplaren. Voor het eerste komt de mascotte van Kindernet Kinno naar Breda. Dit hondje is 32 meter hoog, hoger dan tien verdiepingen van een flatgebouw.

Verspreid over de drie avonden stijgen er een bierfles, een ijsmuts, een molen, een fotorolletje en een ballon met een trein op. Verder zijn er arenden, uilen en haviken te zien die `op de vuist' zullen vliegen. De trainer heeft een leren handschoen aan en de vogel komt van een grote afstand aangevlogen en landt op de handschoen.

*Ballon Fiësta, Rietdijk, Breda. Gratis. Do 3 aug 17u30-20u, vr 4 aug 06u30-20u15 en za 5 aug 06u30-23u30.

Inl via telefoonnummer 0900-bballon (0900-2225566) (75 cent pm). www.bredaballonfiesta.nl

Archeon

De Romeinen komen 3 t/m 6 augustus naar het historisch Themapark Archeon. Het `Legio Secunda Augusta' veroverde in het jaar 43 van onze jaartelling de provincie Brittannia. De negenendertig Britse legionairs geven een beeld van het Romeinse leven tijdens de eerste eeuw na Christus.

*Themapark Archeon, Archeonlaan 1, Alphen a/d Rijn. De Romeinen Komen, 3 t/m 6 aug 10-17u. Kind t/m 3 gratis; 4 t/m 11 ƒ17,50; volw ƒ24,50 Internet www.archeon.nl