Feyenoord tegen Graz, Cruz beweert te blijven

Feyenoord treft de Oostenrijkse voetbalclub Sturm Graz als eerste tegenstander in de nieuwe editie van de Champions League. In de derde voorronde spelen de Rotterdammers volgende week dinsdag eerst in Graz. Twee weken later volgt de return in de Kuip.

Sturm Graz won de tweede wedstrijd, gisteren tegen Hapoel in Tel Aviv, met 2-1. Het eerste duel in Oostenrijk was al in een 3-0 overwinning geëindigd. De treffers vielen in de laatste twintig minuten. Korchach gaf Graz in de 71ste minuut de leiding, maar negen minuten later zorgde Balili voor de gelijkmaker. Met nog zes minuten te spelen liet Kotshian de winnende treffer aantekenen.

Glasgow Rangers had aan 0-0 in de return in Litouwen tegen Zalgiris Kaunas voldoende voor plaatsing. De ploeg van coach Dick Advocaat had in eigen huis met 4-1 gewonnen in een rumoerige wedstrijd waarin twee spelers van Zalgiris uit het veld werden gestuurd.

De defensie van Glasgow Rangers, met daarin oud-Feyenoorder Bert Konterman, kwam geen moment in gevaar. Fernando Ricksen schoot tegen de lat, Konterman zag tien minuten voor tijd een doeltreffende kopbal afgekeurd wegens hinderen van de doelman. De Rangers treffen in de volgende fase van het toernooi Herfolge uit Denemarken.

Julio Ricardo Cruz blijft voorlopig bij Feyenoord. De Argentijnse aanvaller heeft dit gisteren gezegd tijdens de traditionele Open Dag van de Rotterdamse voetbalclub, die ditmaal ruim 60.000 bezoekers trok naar stadion de Kuip. Cruz meldde zich dinsdag weer bij Feyenoord na een verblijf in zijn geboorteland Argentinië, waar hij met de nationale ploeg van bondscoach Bielsa WK-kwalificatiewedstrijden speelde.

Feyenoord houdt sinds het einde van het afgelopen seizoen rekening met een vertrek van Cruz, maar de spits kwam nu zelf met een ander standpunt. ,,Ik blijf voorlopig bij Feyenoord'', aldus de Zuid-Amerikaan. ,,Ik verheug me op het spelen in de Champions League met Feyenoord.''

Cruz' zaakwaarnemer, zijn landgenoot Jorge Cyterszpiler, erkende gisteren dat er weinig belangstelling bestaat voor zijn cliënt.