Deutsche : aparte bank particulieren

Deutsche Bank, de grootste bank van Europa, brengt al haar Europese activiteiten op de particuliere markt onder in `Deutsche Bank 24'. Dat heeft de bank bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Deutsche Bank 24, een dochter van Deutsche Bank, zal door de samenvoeging meer dan tien miljoen klanten krijgen, tweeduizend kantoren, en 21.000 werknemers. In 2004 mikt Deutsche Bank 24 op een klantenbestand van 13,5 miljoen. In 2000 verwacht Deutsche Bank 24 een bedrijfsresultaat van vierhonderd miljoen euro te behalen. In 2004 moet dat stijgen tot een miljard euro. Deutsche Bank is naast haar thuismarkt in Duitsland in Europa aanwezig in Spanje, Frankrijk, Portugal, België en Polen. Rolf Breuer, de bestuursvoorzitter van Deutsche Bank, zei vanochtend dat de bank welwillend staat tegenover toekomstige allianties. Eerder dit jaar mislukte een voorgenomen fusie tussen Deutsche Bank en Dresdner, de derde bank van Duitsland. Daarop begon Dresdner onderhandelingen over een fusie met Commerzbank, de Duitse nummer vier. Ook dat mislukte twee weken geleden.

Deutsche Bank 24 mikt sterk op bankieren via internet. In januari van dit jaar maakte de bank plannen openbaar om 300 kantoren in Duitsland te sluiten. Tegelijkertijd liet Deutsche Bank weten vele miljarden in haar internet-acitiviteiten te investeren. De bank heeft onder andere allianties met internetaanbieder America Online en softwarehuis SAP gesloten.

De winst van Deutsche Bank is het afgelopen halfjaar verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De nettowinst kwam uit op 3,8 miljard euro (ruim 8 miljard gulden). Een groot gedeelte van die winst, 2 miljard euro, werd gerealiseerd door de verkoop van een beland in verzekeraar Allianz. Daarnaast maakte Deutsche Bank bekend dat de inkomsten uit de effectenhandel zijn geëxplodeerd.Deutsche Bank ambieert al geruime tijd een plek in de top van de internationale zakenbanken. Deze tak van bankieren is lucratiever dan bankieren voor particulieren.