Britse pers kraakt Hall

Toen de 45-jarige filmactrice Kathleen Turner dit jaar de rol van Mrs. Robinson in de Londense toneelversie van The Graduate zou gaan vertolken, was de belangstelling tevoren meer gericht op haar, dan op het stuk zelf. Niemand kon zich voorstellen dat een voor het toneel bewerkte Graduate de legendarische filmversie uit 1967 met Dustin Hoffman als de verleide onschuld en Anne Bancroft als de zwoele verleidster zou kunnen overtreffen.

Volle zalen waren dus allerminst gegarandeerd: totdat Mrs. Turner bij de tweede try-out haar kleren liet vallen. Dat feit alleen veroorzaakte zo'n sensatie, dat commercieel succes gegarandeerd was. Zelf maakte ik die eerste zelfonthulling van Turner toevallig mee: ze zag er nog goed uit, maar het stuk was zo vervelend dat ik in de pauze ben weggelopen.

Nu Mrs. Turners contract is afgelopen, hebben de producenten voor een nieuwe `naam' gekozen. Jerry Hall (43) is geen actrice, wel een model, maar bovenal bekend als de ex-echtgenote van Mick Jagger. Miss Hall nam acteerlessen en een fitness-trainer en heeft afgelopen maandagavond nu ook voor het eerst haar kleren laten vallen. De algemene opinie is dat ze er als moeder van een aantal kinderen nog heel goed uitziet. Haar Texaanse `drawl', de lijzige manier van praten, komt haar goed van pas. Of ze echt kan acteren, is voor het grote publiek niet van belang. Een meerderheid van de recensenten vond haar geloofwaardigheid als Mrs. Robinson maar matig. ,,Houterig als een tandenstoker'', schreef een van hen hatelijk.

Jerry Halls tegenspeler, als de `graduate', is Josh Cohen. Hij beaamt in The Times van vandaag dat hij verder door het leven zal gaan als de man aan wie altijd als eerste gevraagd zal worden hoe het is om met Jerry Hall naar bed te gaan. De eerste repetities dwongen hem inderdaad ,,om me af en toe te verwijderen en tot rust te komen''. Verder was hem opgevallen dat de toeschouwers bij de eerste try-out nogal hinderlijk achterom hadden zitten kijken. Maar dat was alleen omdat Mick Jagger die avond op de tiende rij zat.

    • Hieke Jippes