Rivaldo blijft: 10 mln per jaar

De Braziliaanse sterspeler Rivaldo blijft bij FC Barcelona. De Catalaanse club heeft het financiële geschil met De wereldvoetballer van het jaar bijgelegd. De nieuwe voorzitter Gaspart heeft de Braziliaanse stervoetballer een flinke salarisverhoging gegeven. In ruil daarvoor zette Rivaldo zijn handtekening onder een contract dat hem tenminste nog drie jaar aan Barcelona bindt.

Rivaldo was al geruime tijd ontevreden bij Barcelona. Ex-voorzitter Núñez zou vorig seizoen financiële toezeggingen niet zijn nagekomen. Rivaldo dreigde daarop met vertrek. AC Milan toonde al serieuze interesse in de Zuid-Amerikaanse technicus. De nieuwe clubpresident Gaspart wees een bod van honderd miljoen gulden echter van de hand.

Door de succesvolle onderhandelingen met Gaspart, die vannacht werden afgerond, wordt Rivaldo volgens Spaanse media de bestbetaalde voetballer ter wereld. Zijn nieuwe jaarsalaris zou meer dan tien miljoen gulden bedragen. Tot vandaag verdiende hij hetzelfde als de nieuwe aankoop Marc Overmars. Deze week meldt Rivaldo zich in Hoenderloo, waar de selectie van Barcelona zich op het nieuwe seizoen voorbereidt.

Valencia heeft gisteren de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis afgerond. De Spaanse club, die Gérard kwijtraakte aan Barcelona en López aan Lazio, heeft voor een bedrag van ruim 24 miljoen gulden middenvelder Bajara overgenomen van het gedegradeerde Atlético Madrid. De speler tekent een contract van zeven jaar bij de verliezend finalist van de Champions League.

Voormalig Afrikaans en wereldvoetballer van het jaar George Weah vervolgt zijn loopbaan in Engeland bij Manchester City. Weah kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Chelsea. De 33-jarige Liberiaanse spits mocht transfervrij weg bij AC Milan. Hij tekende een tweejarig contract bij de club uit de Premier League, waar ook de Nederlandse middenvelder Wiekens speelt.

De Argentijnse aanvaller Balbo heeft een tweejarig contract bij AS Roma getekend. De international reist zijn landgenoot Batistuta achterna, die eerder deze zomer al de overstap van Fiorentina naar AS Roma maakte. Het is niet bekend voor hoeveel geld de Romeinen Balbo hebben overgenomen.

De Braziliaanse international Juninho speelt komend seizoen op huurbasis voor Vasco da Gama. De Brazilaanse topclub bereikte met Atlético Madrid overeenstemming over een contract van een jaar. Juninho speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij Middlesbrough.

Antonio Oliveira is weer bondscoach van Portugal. De opvolger van de na het EK opgestapte Humberto Coelho zette gisteren zijn handtekening onder een contract dat hem tot en met het wereldkampioenschap in 2002 aan de nationale ploeg bindt. Oliveira had de nationale ploeg van 1994 tot en met 1996 ook al onder zijn hoede. Met Porto veroverde de trainer in 1997 en 1998 de landstitel.

Bayern München blijft een jaar langer in bezit van de Liga-beker, een trofee in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Bundesliga. In de finale zegevierde de ploeg in Leverkusen met 5-1 over Hertha BSC. Het was de vierde achtereenvolgende keer dat Bayern de Liga-beker won en tevens bijna 3 miljoen gulden mocht incasseren.

Vijf minuten na de rust gaf Zickler het goede voorbeeld (1-0). Hij maakte ook de vierde en vijfde treffer.