easyEverything moet vergunning hebben

De Amsterdamse vestiging van internetcaféketen easyEverything moet van de gemeente Amsterdam een horecavergunning aanvragen, omdat in het bedrijf een coffeecorner is geplaatst. Volgens een woordvoerder van het internetcafé gaat daarmee het concept van het bedrijf verloren.

Evenmin als Rotterdam is ook de hoofdstad niet voorbereid op de komst van het 24-uursbedrijf dat dienstverlening (internet) en catering (de koffiecorner) combineert. De huidige horecavergunningen staan geen 24-uurs catering toe. Om daaraan tegemoet te komen bereidt de gemeente nieuw beleid voor. Totdat dat beleid van kracht is, moet het bedrijf een horecavergunning aanvragen. De gemeente gedoogt dat het internetcafé die nu niet heeft. Wel zou het bedrijf een koffieautomaat kunnen plaatsen, zo stelt de gemeente voor.

Maar volgens een woordvoerder van easyEverything is dat geen oplossing. ,,Met tussen de 6.500 en 7.500 bezoekers per dag blijf je dan het apparaat repareren.''

Het bedrijf is wel bereid mee te werken aan een tussenoplossing waarbij de koffiebalie door de week van zeven uur 's ochtends tot drie uur 's nachts en in het weekeinde van zeven uur 's ochtends tot zes uur 's ochtends open mag zijn. Maar alleen als dit een tijdelijke oplossing is, benadrukt een woordvoerder.