Drie Nederlanders dood bij busramp

Bij een busongeluk op de snelweg bij de Zuid-Franse plaats Valence zijn drie Nederlanders om het leven gekomen en 21 gewond geraakt, onder wie vier ernstig. Afgelopen nacht rond twee uur botste een Nederlandse touringcar door nog onbekende oorzaak tegen de pijler van een viaduct op de snelweg A7 van Marseille naar Parijs.

De dodelijke slachtoffers zijn volgens de Franse autoriteiten twee minderjarige meisjes en de tweede chauffeur van de bus, die lag te slapen. De chauffeur die achter het stuur zat, is ongedeerd gebleven.

De bus van Peter Langhout Reizen vervoerde 53 vakantiegangers afkomstig uit heel Nederland en was op de terugweg vanuit het Spaanse Lloret de Mar. Volgens brandweercommandant F. Mené van de Franse hulporganisatie CODIS werd door de botsing de rechterzijkant van de bus opengereten.

Volgens de Fransen botste kort na het ongeluk een minibusje met Zweeds nummerbord met daarin zeven Noord-Afrikaanse personen op de verongelukte bus. De inzittenden, drie volwassenen en vier kinderen, raakten licht gewond. Een Nederlandse touringcar van het reisbureau Gogo Tours in Rotterdam, raakte eveneens bij het ongeluk betrokken. De vierenveertig Nederlandse inzittenden bleven ongedeerd. De jongeren die ook terugkeerden van vakantie in Spanje, zijn inmiddels met een andere bus onderweg naar Nederland.

Een aantal passagiers zat tot acht uur vanochtend beklemd in het wrak. Bij twee passagiers, onder wie een 7-jarig meisje, moest ter plaatse door het traumateam een amputatie worden verricht. Inmiddels zijn de 14 gewonden uit de bus en de zeven inzittenden van het minibusje overgebracht naar een ziekenhuis in Valence. De ongedeerde passagiers worden opgevangen in een nabijgelegen kazerne. Onduidelijk is nog wanneer zij naar Nederland terugkeren.