Smit naar Canada

De maritieme dienstverlener Smit Internationale neemt zijn Canadese branchegenoot Rivtow Maritime over. De overname wordt in contanten gedaan. Smit Internationale wil niet bekendmaken hoeveel het voor Rivtow moet betalen. Rivtow heeft ongeveer 110 sleepboten en pontons voor het vervoer van diverse producten over rivieren en langs de kust. Rivtow is qua omzet de op een na grootste maritieme dienstverlener in British Columbia, de meest westelijke deelstaat van Canada. Het bedrijf is gevestigd in Vancouver. Rivtow heeft ongeveer 300 werknemers in dienst, en behaalde in de afgelopen jaren gemiddeld een omzet van 57 miljoen Canadese dollar (91 miljoen gulden). Smit Internationale is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen, verdeeld over vier continenten. Noord-Amerika wordt door de acquisitie van Rivtow na Europa de belangrijkste markt voor Smit. Volgens C. Bom, directiesecretaris van Smit, wil het Rotterdamse bedrijf via Rivtow ook zijn andere diensten in Noord-Amerika aanbieden. Dat zijn, naast vervoer, berging en maritieme aannemerij.