Random House komt met internetboeken

Random House, een van de grootste Amerikaanse uitgeverijen, gaat met ingang van januari 2001 teksten publiceren die uitsluitend op internet zullen verschijnen. Dit kondigde de uitgeverij gisteren aan.

Random House, onderdeel van het Duitse concern Bertelsmann, heeft hiertoe een nieuwe afdeling opgericht, AtRandom. In eerste instantie gaat het om 20 titels, waaronder werken van journalisten als Robert Samuelson en biografieën van de IJslandse zangeres Björk en de Amerikaanse bankier Alan Greenspan. Ook de eerste roman van de New-Yorkse schrijver Cameron Dougan, Because She Is Beautiful, behoort tot de 20 titels. Elke tekst kan tegen betaling worden gedownload en kan ook, op verzoek, worden gedrukt.

Random House kondigde gisteren ook de komst van de Modern Library aan, die zal bestaan uit 100 klassiekers uit de literatuur op het internet.