Kremlin zegt te onderhandelen met Maschadov

Moskou heeft gisteren voor het eerst toegegeven te onderhandelen met de relatief gematigde Tsjetsjeense president Aslan Maschadov en guerrillaleider Khamzat Gilajev. Geruchten over onderhandelingen doen al veel langer de ronde, maar Moskou liet tot dusver altijd weten alleen tot gesprekken bereid te zijn als de Tsjetsjenen de wapens neerleggen en alle gijzelaars vrijlaten. ,,Gesprekken zijn gaande, met als enige doel het bloedvergieten te staken'', zie gisteren evenwel Kremlin-woordvoerder Viktor Kazantsev. Hij hield wel staande dat de enige uitkomst daarvan de capitulatie van de Tsjetsjeense rebellen kan zijn. Gisteren nam Russische artillerie een heuvel bij Khankala onder vuur, waar een Russisch hoofdkwartier is gevestigd. Daar zouden tweehonderd Tsjetsjenen zich voor een aanval hebben samengetrokken.