Winter stopt als international

Aron Winter is niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De Nederlandse recordinternational wil zich volledig richten op Ajax en meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Winter zei dit op de Amsterdamse televisiezender AT5.

Winter speelde in totaal 84 duels voor Oranje. De laatste keer dat hij voor het Nederlands elftal in actie kwam, was tijdens de halve finale tegen Italië op het EK van dit jaar. De middenvelder viel in voor Cocu en passeerde daarmee Ruud Krol, die jarenlang als recordhouder te boek stond met 83 interlands. Winter debuteerde op 25 maart 1987 voor Oranje in de thuiswedstrijd tegen Griekenland, 1-1.

Winter hoopt na het teleurstellende seizoen voor Ajax vorig jaar, nu weer prijzen te gaan winnen voor zijn club. De nieuwe trainer Co Adriaanse wil hem vooral weer gaan gebruiken op het middenveld.

Aron Winter werd 33 jaar geleden geboren in Paramaribo. Hij begon zijn voetballoopbaan bij Lelystad, speelde in de jeugd van Ajax en vervolgens in het eerste. Hij zette zijn loopbaan in 1992 voort bij het Italiaanse Lazio Roma, de club die hij na een aantal jaren verruilde voor Inter Milaan. Na zeven jaar in Italiaanse dienst keerde Winter vorig jaar zomer terug naar Ajax.