Bijna 80 procent betaalt voor Kings internetboek

Van de 32.000 mensen die gisteren het eerste deel van het boek `The Gruesome' van de Amerikaanse horrorschijver Stephen King hebben gedownload van het internet, heeft 78 procent betaald. Negenduizend mensen hebben niet betaald of zullen dit later alsnog doen, zo liet een woordvoerster van Amazom.com, het bedrijf dat de betaling via internet regelt, weten.

De succesrijke King zette gisteren het eerste deel van zijn nieuwe boek op het internet. Binnenkort zet hij ook het tweede deel op het net. Hij liet weten dat alleen als minstens 75 procent van de mensen die de delen van het net downloaden de verlangde 1 dollar betalen, ook de rest van het boek via internet zal worden gepubliceerd. ,,Als u betaalt, gaat het verhaal verder. Zo niet, dan houdt het op'', schrijft King op zijn site www.stephenking.com.

King is de eerste schrijver die helemaal buiten een uitgever om, zijn werk op het internet publiceert.