New York

Alice Neel

De kunstenaar Alice Neel was een van de meest befaamde Amerikaans portrettisten. Haar wat hoekige stijl is direct herkenbaar en doet denken aan een kruising tussen David Hockney (vanwege de uiterlijke precisie) en Duitse Expressionisten. In het Whitney Museum of American Art is nu een overzicht te zien van een onthutsend portret van Andy Warhol tot leden van haar familie. Madison Avenue bij 75th Street. T/m 17 sept. Inl 00-12125703600.

TKTS

De zomer is komkommertijd ook voor theaters in New York, zodat zelfs Tony-prijswinnende voorstellingen als Tom Stoppard's The Real Thing en Michael Frayn's uitdagende Copenhagen in de uitverkoop gaan, Halfgeprijsde kaartjes zijn te koop op de dag van de voorstelling bij een van twee Theatre Development Fund/TKTS Booth: wie van de kermissfeer houdt gaat in de rij staan op Times Square, maar wie slim is gaat naar 2 World Trade Center, waar het nooit langer wachten is dan ongeveer 15 minuten.

En verder

Edward Hopper, printmaker in het Whitney Museum t/m 16 juli 00-12125703676; Bryant Park Film Festival, gratis iedere maandag bij zonsondergang t/m 21 aug 00-12125125700.