Museum Arnhem koopt werk Ket

Het Museum voor Moderne Kunst Arnhem heeft een werk van magisch realist Dick Ket (1902-1940) aangekocht. Het gaat om het olieverfschilderij Stilleven met flesjes en fluit. Het doek is deels onafgewerkt, waardoor het volgens het museum een goed beeld geeft van Kets werkwijze. Het schilderij behoort tot de bekende werken uit de laatste periode van het leven van de kunstenaar. Ket maakte toen, door fysieke en geestelijke achteruitgang, vooral zelfportretten en stillevens. Voor hoeveel geld het doek door het museum is aangekocht, wil de woordvoerder van het museum niet kwijt. ,,Als we het doek in een galerie hadden gekocht zou ik het wel zeggen, maar dit kunstwerk hebben we van een particulier overgenomen.'' Het schilderij is inmiddels toegevoegd aan de tentoonstelling `Poesie, love, sneeuwitje, pfft... Twee decennia aanwinsten' en blijft daar tot 10 september hangen.