Brazilië verliest in kwalificatie voor WK voetbal 2002

Brazilië heeft een verrassende nederlaag geleden in de kwalificatiestrijd voor het WK voetbal. In Asuncion ging de viervouding wereldkampioen met 2-1 onderuit tegen gastland Paraguay. Het was voor de Brazilianen pas de tweede nederlaag in het kader van de WK-kwalificatie. In 1993 was Bolivia met 2-0 te sterk. De laatste overwinning van Paraguay op Brazilië dateert van 21 jaar geleden.

Het beslissende doelpunt kwam gisteren zeven minuten voor tijd op naam van invaller Jorge Campos. Brazilië moest na ruim een half uur met tien man verder na een rode kaart voor verdediger Cafu. In de slotfase moest ook Victor Quintana van Paraguay vertrekken wegens grof spel. In de vorige speelronde kwam Brazilië al niet verder dan 1-1 tegen Uruguay. Die ploeg won gisteren met 3-1 van Venezuela en staat na vijf speelronden op de vierde plaats, één punt achter Brazilië. De beste vier plaatsen zich voor het WK in 2002.