Internationaal

LONDEN

De handelsomzetten op de Londense effectenbeurs bleven vanmorgen aan de lage kant. Beleggers zijn in afwachting van kwartaalcijfers van enkele vooraanstaande Amerikaanse internetbedrijven, waaronder Microsoft en Intel. De FTSE-index noteerde rond het middaguur 0,6 procent lager op een stand van 6.486 punten. De daling van de beursgraadmeter werd gedragen door de bankaandelen en de telecomfondsen. Een opvallende stijger was ARM Holdings. De ontwerper van microchips presenteerde een beter dan verwachte kwartaalwinst en mocht 3 procent bijboeken.

FRANKFURT

Beleggers op de effectenbeurs in Frankfurt profiteerden vanmorgen van de recente koersstijgingen en namen hun winst. De verkooplust zorgde voor een bescheiden daling van de Duitse beursbarometer. De DAX-index stond rond het middaguur 0,13 procent lager op een totaal van 7.421 punten. Vooral de financiële waarden stonden onder druk, maar erg veel beweging zat er vanmorgen niet in. Zo verloor verzekeraar Allianz 0,5 procent en kalfde het aandeel Deutsche Bank enkele tienden van procenten af.

PARIJS

France Telecom was vanmorgen een van de grote verliezers op de beurs in Parijs. De zwaargewicht zou volgens berichten in de Franse media het belang van 24,5 procent van Deutsche Telekom in het Italiaanse Wind willen overnemen. France Telecom wil nog niet reageren op de geruchten. Beleggers reageerden weinig enthousiast en zetten France Telecom op een verlies van bijna 2 procent. De CAC-40 noteerde 0,82 procent lager op 6.564 punten.

TOKIO

De Japanse effectenbeurs is vanmorgen fors lager gesloten. De Nikkei-index leverde 2 procent in op een stand van 16.945 punten. De neergang was vooral te wijten aan winstnemingen. Beleggers kozen eieren voor hun geld na een aantal succesvolle handelsdagen. Ook de overige beurzen in Azië deden het slecht. Zuid-Korea verloor 1,9 procent, Australië leverde 0,4 procent in. De beurs in Hongkong sloot 2,2 procent lager.

NEW YORK

Op de beurzen in de Verenigde Staten heeft het herstel van de technologiefondsen zich gisteren voortgezet. De door ICT-fondsen gedomineerde Nasdaq sloot met een winst van 0,67 procent op 4.275 punten. De Dow Jones verloor 0,08 procent op een totaal van 10.804 punten.

De meest opvallende stijger was Qualcomm. Het telecombedrijf profiteerde van goed nieuws over zijn patenten en maakte een koerssprong van bijna 11 procent. Bij de traditionele fondsen was General Electric koploper met een winst van 4,5 procent.