Veiling op gang

Er ging deze week een zucht van verlichting door het Scheveningse Kurhaus. Na vier dagen van betrekkelijke windstilte kwam er een beetje beweging in de veiling van telefoonfrequenties die in het hotel wordt gehouden. Tot op dat moment waren alleen de vergunningen `A' en `B' in prijs gestegen.

Woensdag kwam het proces echt op gang. Inmiddels lopen de biedingen voor de vergunningen C, D en E in de miljoenen in plaats van enkele tonnen. De totale opbrengst van de veiling loopt in de richting van 1,2 miljard gulden. Dutchtone vertoont de laatste dagen het meest agressieve biedgedrag. Het telecombedrijf van France Telecom heeft volgens bronnen dichtbij de veiling duidelijk zijn zinnen gezet op vergunning C. Die vergunning zou bepaalde kleine technologische voordelen hebben ten opzichte van D en E.

DOSSIER TELECOMwww.nrc.nl