Politie vindt zes illegalen in truck

In een vrachtwagen in Drunen heeft de politie woensdag zes illegalen aangetroffen. De wagen was verder geladen met autobanden. Het gaat om vier Joegoslaven en twee Albaniërs in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. De mannen zeggen 4.000 tot 5.000 gulden te hebben betaald voor hun reis. De politie gaat ervan uit dat achter het transport een criminele organisatie schuilgaat, aldus een woordvoerder. De politie heeft de Poolse chauffeur aangehouden op verdenking van mensenhandel. De zes zijn vanuit verschillende Europese plaatsen naar België gereisd en daar in de vrachtwagen gestapt. Hun eindbestemming was Engeland. Maar toen ze in Drunen aankwamen, dachten ze dat ze er al waren. Medewerkers van de bandenfabriek waarschuwden de politie toen ze de zes in de truck zagen.