V.d. Goorbergh imponeert in GP Engeland

Met een vijfde plek in de Grote Prijs van Engeland leverde Jurgen van den Goorbergh zijn beste prestatie ooit in een WK-wegrace. Een privé-rijder van het kleine Rizla+-team finishte voor fabriekscoureurs als Norick Abe uit Japan en wereldkampioen Alex Crivillé uit Spanje. De stemming was dan ook uitbundig in het Nederlandse kamp.

De prestatie was des te opmerkelijker omdat de Brabander op een tweecilinder Honda rijdt terwijl de toppers over viercilinders beschikken. De fabrieksbazen houden de Nederlander nu nauwlettend in de gaten, merkte teammanager Molenaar tevreden op.

Van den Goorbergh eindigde voor de vijfde keer in de toptien, het laatst gebeurde dat vorige maand tijdens de TT van Assen (negende).

De Italiaan Valentino Rossi pakte de dagzege voor Kenny Roberts jr. De Amerikaan blijft wel aan de leiding in de stand om de wereldtitel. Van den Goorbergh is nu tiende met 56 punten.

De Nederlander reed in het begin van de race op de veertiende, dan weer op de dertiende plaats. In de tiende ronde rukte Van den Goorbergh op naar plaats tien. ,,Als het regent pak ik een podiumplaats, maar de baan droogde iets te snel op. In het begin hield de motor wat in. Maar na de vierde ronde ging het tempo omhoog en verdween die kwaal, waarna ik aan mijn opmars kon beginnen. Ik blijf net zo lang knokken totdat ik op het podium sta'', aldus een strijdlustige Van den Goorbergh.