Rabo grootverdiener

Na de eerste week is de wielerploeg van Rabobank de grootverdiener in de Ronde van Frankrijk. Dat is vooral te danken aan Erik Dekker die vanochtend in Dax in de bolletjestrui van start ging voor de eerste bergetappe van de Tour. Door zijn prestaties staat de wielerploeg van ploegleider De Rooy bovenaan in het ploegenklassement.

De negen renners van het team fietsten in de afgelopen negen dagen, na 1.432,5 kilometer ruim 90.000 gulden bij elkaar. Ter vergelijking; de andere Nederlandse ploeg in de Tour, Farm Frites, verdiende tot en met gisteren bijna 19.000 gulden. Dat bedrag werd voornamelijk door de sprinters Robbie McEwen en Jans Koerts verdiend.

Van de 90.000 gulden die de ploeg van De Rooy op zijn rekening kan bijschrijven, komt circa 30.000 gulden op het conto van Dekker. Hij was de meest op- en aanvallende renner in de grootste Nederlandse ploeg en incasseerde forse bedragen na een etappezege, als de meeste aanvallende renner, na tussensprints, op cols als beste klimmer en als drager van de bolletjestrui.

Leon van Bon en Erik Dekker van de ploeg De Rooy werden ieder met ruim 16.000 gulden beloond voor hun zeges in achtereenvolgens Tours en Villeneuve-sur-Lot. Lucratief voor hun team was ook de ploegentijdrit vorige week naar Saint-Nazaire. De vijfde plaats was goed voor een premie van bijna 6.000 gulden.