Arrestatie drie douaniers wegens hulp drugshandel

De rijksrecherche heeft drie op Schiphol gestationeerde douanemedewerkers aangehouden. Het trio wordt ervan verdacht dat ze drugskoeriers door de controle sluisden. De douaniers werden anderhalve week geleden al opgepakt maar justitie in Haarlem maakte dit pas gisteren bekend. Het onderzoek naar de douaniers begon in januari na een tip dat een douanier mogelijk betrokken was bij drugshandel. Een team van elf rijksrechercheurs ontdekte op basis van afgeluisterde telefoongesprekken en observaties dat er meer douaniers bij de illegale praktijken betrokken waren. Maandag 26 juni zijn drie douaniers aangehouden. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Amsterdam, een 22-jarige vrouw uit Almere en een 29-jarige man uit Purmerend. Tegelijkertijd zijn in onder meer Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Antwerpen huiszoekingen gedaan.