Postcode Loterij naar Duitsland

Novamedia, de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij, gaat met acht Duitse goeddoelenorgnisaties een loterij oprichten. Die zal eind dit jaar in de Duitse deelstaat Niedersachsen beginnen, onder de naam Neue Bundeslotterie für Umwelt und Entwicklung. Dit heeft Novamedia gisteren bekend gemaakt.

Later zullen andere deelstaten volgens, aldus Novamedia. Gistermiddag besliste de Duitse Raad van State in Berlijn dat de vereiste vergunning door de Duitse overheden afgegeven moet worden. Vorige maand werd ook in Zwitserland een vergunning verkregen voor het opzetten van een goededoelenloterij. De liefdadigheidsorganisaties zijn Unicef, Greenpeace, WWf Duitsland, Welthungerhilfe, BUND, NABU, Terre des Hommes Duitsland en Misereor. De verwachting is dat er ook in Duitsland gespeeld gaat worden met lotnummers die gebaseerd zijn op postcodes. De Nationale Postcode Loterij zet jaarlijks 541 miljoen gulden om. (Redactie)