Feel free

De persconferentie van Corus had afgelopen week veel weg van een nieuwe aflevering van `Voor een briefkaart op de eerste rang'. Jammer dat quizleider Bob Bouma niet in Londen aanwezig was.

Een van de deelnemers was Fokko van Duyne, voormalig bestuursvoorzitter van Hoogovens en sinds eind vorig jaar eerste man bij de staalcombinatie Corus. Ook John Bryant was van de partij, topman bij partner British Steel. Van Duyne gaf na een kort welkomstwoord het woord aan zijn linkerbuurman Bryant, formeel tot 2001 de tweede man bij het concern, voor een toelichting op de halfjaarcijfers. En omdat vervolgens ook de meeste vragen op de droevige situatie bij het Britse deel van Corus betrekking hadden, had Bryant steeds een sneller antwoord klaar.

Gelukkig, tegen het eind van de persconferentie eindelijk een vraag die niet alleen betrekking had op de Britse problemen. Wanneer Corus weer dacht in de zwarte cijfers te komen? Ruim baan voor Van Duyne, maar helaas viel hierover niet zoveel te zeggen: de resultaten hebben in elk geval een stijgende lijn, verklaarde hij. En toen hij antwoordde op het verzoek om wat specifieker te worden, greep de Britse bestuurder Rennocks ter rechterzijde na een paar woorden in. ,,We willen niet specifieker worden'', baste hij.

Zouden de Britten vergeten zijn dat het om een fusie op basis van gelijkwaardigheid ging? Vermoedelijk. In de halfjaarcijfers meldt het concern een forse omzetgroei: het gevolg van an acquisition.