FAO vreest mondiaal voedselgebrek

Gemeenschappen in Afrika, Azië en Oost-Europa worden dit jaar bedreigd door ernstige voedseltekorten als gevolg van droogte, andere natuurrampen en oorlog. Dat meldde de FAO (Voedsel en Landbouw Organisatie van de VN) vanmorgen in Rome. Het meest bedreigde continent is Afrika waar meer dan 20 miljoen mensen acute voedselhulp nodig hebben. ,,Natuurlijke problemen zijn er verergerd door strijd en burgeroorlog in sommige gebieden terwijl elders economische problemen de voedselproductie en aanvoer blijven belemmeren'', aldus de FAO is haar tweemaandelijkse rapport. Oost-Afrika is er het slechtst aan toe. Niet minder dan 16 miljoen mensen lijden er honger of worden daarmee bedreigd. Ruim de helft van de slachtoffers woont in Ethiopië en Eritrea die tot voor kort oorlog voerden.