Bergkamp maakt bij Oranje meeste overtredingen

Het Nederlands elftal heeft van de vier ploegen in de halve finales van het EK tot nu toe de meeste overtredingen begaan: 75. Frankrijk (73) en Italië (71) hebben zich iets minder bezondigd. Portugal is veel bescheidener met 53 overtredingen. Frankrijk kreeg de meeste vrije trappen mee: 82. Op die lijst staat Oranje tweede met 72. Dennis Bergkamp onderscheidt zich niet alleen als aangever binnen de ploeg van Rijkaard. Hij maakte ook de meeste overtredingen voor Oranje: dertien. Zijn Franse ploeggenoot bij Arsenal, Patrick Vieira is koploper met veertien.

Nederland heeft drie spelers die de vier wedstrijden tot nu toe van begin tot eind meemaakten: Frank de Boer, Edgar Davids en Phillip Cocu. Bij de Fransen lukte dat alleen verdediger Desailly, bij Portugal Jorge Costa en Couto en bij Italië doelman Toldo.