Selectie Theater

Omhoog die stok!

Negen actrices als majorettes en zeven acteurs als de drumband in (k)luchtig maar iets te omslachtig zomervermaak van Hetty Heyting; glansrollen voor Peer Mascini en Nelly Frijda. 23 juni Amstelveen Schouwburg, 24, 25 juni Haarlem Stadsschouwburg, 27 juni Apeldoorn Orpheus, 28 juni Heerlen Stadsschouwburg.

Reünie

Reünie heet de feestelijke voorstelling waarin de spelersvrouwen van beroemde voetballers als Johan Cruijff, Wim Suurbier en Johan Neeskens samenkomen. Ze hebben een appeltje met elkaar te schillen: Hoe kon het Nederlandse elftal zo dramatisch en traumatisch verliezen op 7 juli 1974 van Duitsland? Het spel van Marlies Heuer, Annet Malherbe en Truus te Selle is weergaloos. De voorstelling gaat vooraf aan de televisieuitzending van de wedstrijden. Aanvang 19u in Nieuwe de la Mar, Amsterdam op 24, 25, 28, 29 juni. Res. 020-530531/0900-0191.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals.

23 juni Heerlen Stadsschouwburg, 27 juni Haarlem Stadsschouwburg, 30 juni Hoogeveen De Tamboer.