Haskoning tekent contract voor Aralmeer

Haskoning, het ingenieurs- en architectenbureau te Nijmegen, heeft een groot contract afgesloten met het Internationaal Fonds voor behoud van het Aralmeer (IFAS). De opdracht heeft een waarde van 10 miljoen gulden en staat onder supervisie van de Wereldbank. Het Aralmeer, een binnenzee in Centraal Azië, is een van 's werelds grootste probleemgebieden vanuit milieu-oogpunt. Het meer kreeg de afgelopen decennia steeds minder water aangevoerd vanuit de Amu Darya en Syr Darya, wegens grootschalige irrigatieprojecten in die rivieren. Het oppervlak van het meer is inmiddels gehalveerd, de omgeving verzilt, en de lokale visserij ingestort. Het contract met Haskoning betreft advisering voor het opstellen van nationale en regionale beleidsplannen, strategieën en actieplannen.