Oerol vanavond van start

Vanavond gaat op Terschelling het tiendaagse cultureel festival Oerol van start, met als thema `Als het tij keert'. De deelnemende kunstenaars richten zich op de veranderingen in natuur en maatschappij. Ze hebben zich onder meer laten inspireren door de sterke groei van het toerisme. Het festival met muziek, theater, beeldende kunst, dans en mime wordt geopend met de voorstelling `Kronos Cortège', een productie die – in tegenstelling tot veel van de andere voorstellingen – niet speciaal voor Oerol is gemaakt.Het publiek stroomt inmiddels toe, zegt artistiek leider Joop Mulder, die dit jaar op zo'n 40.000 bezoekers rekent. De hotels op het eiland zijn al redelijk vol, maar volgens de organisatie en de plaatselijke VVV is er op de campings van Terschelling altijd wel een plaatsje te vinden. Het Festival Oeral duurt tot en met 25 juni. NRC Handelsblad zal er vanaf morgen dagelijks over berichten. Op de website www.nrc.nl zijn in DOSSIER OERAL ook dagelijks korte filmische streaming video-verslagen van de activiteiten op het eiland te zien.