Van Wijk op schot voor Bloemendaal

Volgens verwachting hebben de hockeyers van Bloemendaal de eerste wedstrijd bij het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen omgezet in een ruime overwinning. Eagles uit Gibraltar was gisteren in Cannock, een plaats even ten noorden van Birmingham, geen partij voor de ploeg van coach Bert Bunnik: 8-0. International Remco van Wijk nam de eerste zes treffers voor zijn rekening. Twee daarvan kwamen tot stand via een strafcorner.

Bloemendaal vervolgt het toernooi vandaag met een duel tegen gastploeg Cannock. De winnaar is zo goed als zeker van een plaats in de finale op maandag. In de andere groep zijn Club Egara (Spanje) en Club an der Alster (Duitsland) de favorieten. Den Bosch won vorig jaar het belangrijkste Europese clubtoernooi, dat Bloemendaal dit jaar zo graag op eigen veld had willen organiseren.

Jaap-Derk Buma, één van de drijvende krachten achter de landstitel van het afgelopen seizoen, ontbreekt in Engeland. Acht dagen geleden, tijdens het toernooi om de Champions Trophy in Amstelveen, liep de spits een scheurtje op in de hamstring. Naar verwachting is hij begin volgende maand hersteld, net op tijd om zich aan te sluiten bij de nationale ploeg voor het oefentoernooi in Schotland.

Bloemendaal maakte deze week bekend dat coach Bunnik, ondanks de bezwaren van een aantal spelers, ook volgend seizoen nog in dienst is bij de club. Verder kondigde de landskampioen de komst aan van neo-international Karel Klaver van Hurley. Ook Amsterdam was in de markt voor de talentvolle spits.

In het vrouwentoernooi begon Den Bosch eveneens met een overwinning. In Glasgow was de ploeg van interim-coach Gijs van Heumen met 6-1 te sterk voor het Ierse Pegasus.