POTTER HOEKJE

Omdat wij de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk vinden, brengen we elke week nieuws over Harry in dit Potterhoekje.

Ik maakte zelf boterbier en smekkies-in-alle-smaken

IN HET DERDE deel van Harry Potter dronken ze heel veel boterbier en dat leek mij ook zo lekker. Dus heb ik geprobeerd om het te maken.

Het eerste wat ik deed was: ik had bier zonder alcohol van mijn moeder. En daar deed ik een grote klodder boter in. Maar dat smolt niet. Dus viste ik het er weer uit en legde het op een schoteltje op de hete verwarming.

Toen dat was gesmolten deed ik het in het glaasje bier. Toen nam ik een slokje en het was heel vies. Toen deed ik er suiker bij. Toen smaakte het nog niet goed. Toen deed ik er een snufje kaneel bij en dat was lekker! Maar daarvoor had ik een paar boterbonen (dat zijn grote witte bonen). Die ging ik prakken zonder schil. Die deed ik dus in het bier, maar dat was heel goor. Maar het tweede recept smaakte wel goed.

Het was zo leuk dat ik ook nog geprobeerd heb om smekkies-in-alle-smaken te maken. Ik deed paprikachips in een bakje met warm water. Toen kleide ik daar een potje van en vulde dat met suiker. Toen maakte ik het heel voorzichtig dicht en liet het een tijdje drogen. Je moet wel geduld hebben! En het was gelijk goed.

(Eigen nieuws van Annica Muller, 9, Amsterdam)

Mijn moeder zegt altijd Hermelienlein

IK VIND HARRY Potter boeken de leukste die er zijn. Ik vind Hermelein een mooiere naam dan Hermelien. Ik heb alle drie Potter-boeken al twee keer uitgelezen en als mijn moeder Harry voorleest dan leest ze altijd in plaats van Hermelien Hermelienlein. Op de foto heb ik Zweinstein kleren aan en mijn eigen uil bij me.

(Eigen nieuws Sascha Monteiro, 8, Haarlem)

Hermelien kan ik het beste namaken

MET MIJN ZUS Florien ben ik de mensen uit Harry Potter deel 1 aan het namaken. Op de tekening heb ik Hermelien Griffel nagemaakt omdat ik die het beste kan namaken. Als we klaar zijn met deel 1 gaan we waarschijnlijk ook deel 2 en deel 3 maken. Dag, gewaardeerd Potterhoekje!

(Eigen nieuws van Vera Hollander, 8, Wassenaar)

Stuur je Potter-ervaring aan Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet je naam, adres en leeftijd op je brief of tekening, en zet op de envelop POTTERHOEKJE.