Opnieuw uitstel Chello

Chello, de internetdochter van kabelbedrijf UPC, heeft de gang naar de beurs opnieuw uitgesteld. Vorige week deed het bedrijf, dat snel internet over televisiekabels levert, dat voor de eerste keer.

Net als vorige week schrijft Chelle het uitstel vandaag toe aan ,,strategische besprekingen''. Naar verluidt voert moederbedrijf UPC gesprekken met het Britse Telewest over een alliantie of zelfs een fusie met Chello. De Britten zouden bereid zijn een belang van 10 procent te nemen in Chello. UPC zou in ruil een belang van 24,6 procent nemen in Telewest. Dat belang behoort toe aan Liberty Media, een van de belangrijkste aandeelhouders van zowel Telewest als UPC.

Op de Amsterdamse beursvloer werd de afgelopen dagen volop gespeculeerd over verder uitstel van Chello's beursgang, dat dan ook niet als een verrassing kwam. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat UPC nog steeds ,,strategische'' gesprekken voert. De koers van het aandeel UPC steeg met ruim 5 procent tot 28,05 euro.

Chello mikt op een dubbele beursnotering, zowel in Amsterdam als New York. De internetaanbieder wil ongeveer 1,7 miljard gulden ophalen met de beursgang.

DOSSIER UPC: www.nrc.nl