Gergjev toch wat vaker in de Rotterdamse Doelen

Chef-dirigent Valery Gergjev, die door drukke werkzaamheden elders, het komende seizoen nauwelijks het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen zal dirigeren, leidt in september toch drie concerten in een alternatief voor het `Gergjev Festival' dat dit jaar niet zoals gebruikelijk in volle omvang het nieuwe Rotterdamse muziekseizoen zal openen. Gergjev dirigeert een al eerder gegeven Beethovenconcert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (met het Vioolconcert door solist Vadim Repin en de Vijfde symfonie), een Tsjaikovski-concert door het orkest van de St. Petersburgse Kirov Opera en een Sjostakowitsj-concert (Symfonie nr 6), dat gezamenlijk wordt gespeeld door de beide orkesten uit St. Petersburg en Rotterdam, waarvan Gergjev chef-dirigent is.

Rob Overman, de nieuwe Rotterdamse orkestdirecteur, maakte dat zaterdag bekend bij de viering van het 65-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch orkest, waarbij Gergjev de Tweede symfonie van Mahler dirigeerde.

Meer muziek pagina 8