Spanje

Dansfestival

Vijftiende versie van het Madrileense dansfestival Madrid en Danza. In totaal 39 voorstellingen opgevoerd door 33 gezelschappen uit België, Cuba, Portugal, Italië en Frankrijk. Nederland en Groot-Brittannië zijn er dit jaar te bewonderen. La Compañía Nacional de Danza onder leiding van Nacho Duato presenteert twee programma's: een homenage aan de schilder Velázquez (31 mei tot 4 juni) en een eerbetoon aan Bach (7 tot en met 10 juni) in het Teatro Real, de opera van Madrid. Voorts ondermeer Emio Greco (Sala Cuarta Pared, 4 juni) en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (Teatro de Madrid 15 t/m 17 juni). Humor en circus met het Cloud Chamber Interdisciplinary Theatre & Circus (8 en 9 juni Teatro de Madrid). Madrid en Danza in diverse theaters tot 18 juni.

Inl Caja Madrid 00-34902488488.

Humor

De komende twee weken biedt het Madrileense Alfil theater een keur aan internationale cabaretiers, clowns en komedianten in het festival van de humor. Van klassieke Spaanse bijdragen in de persoon van humorist Miguel Gila (6 juni) tot het meer absurdistische Poca Conya (4 juni) of het manische Manicomic (9 juni). Internationale bijdrage vamn de Ierse groep Ridiculismus met The Exhibitionist, prijswinnaar op het festival van Edinbourough.

Inl via tel 012 in Madrid of Tetro Alfil 00-34915215827.

En verder

Een nachtje in een ander lichaam kan geregeld worden door de theatergroep The Chanclettes met Silicon Party, waarbij vrijwilligers zich naar wens kunnen laten omvormen. (Iedere donderdag vanaf 24u, teatro Bikini, Deu i Mata 105, 00-34933220800; geprolongeerd in het Coloseum theater in Madrid (Gran Vía 78 00-34915476612, de laatste Flamenco-productie van Joaquín Cortés, Soul.