Selectie Theater

Omhoog die stok!

Negen actrices als majorettes en zeven acteurs als de drumband in (k)luchtig maar iets te omslachtig zomervermaak van Hetty Heyting; glansrollen voor Peer Mascini en Nelly Frijda. 2 juni Middelburg Stadsschouwburg, 3 juni Den Bosch Theater aan de Parade, 4 juni Oss De Lievekamp, 5 juni Leeuwarden De Harmonie, 6, 7 juni Groningen Stadsschouwburg, 8 juni Enschede Twentse Schouwburg.

Wachtend op Godot

Malpertuis speelt in de regie van Sam Bogaerts van Samuel Beckett Wachten op Godot. Hardhandige en ook bizarre versie van Becketts beroemde toneelstuk over twee landlopers die op ene Godot wachten, de Grote Onbekende. Schitterend en ontroerend spel van Bert André en Han Kerckhoffs als de zwervers. Godot heet in deze versie `God-dood' wat aan de geheimzinnigheid van het stuk enigszins afdoet. Maar uiteindelijk zijn tekst en spel onverwoestbaar. 6 juni Gouda Goudse Schouwburg, 7 juni Nijmegen Stadsschouwburg.

Een Echte Van Dongen

Veelzijdige cabaret-solo van Lenette van Dongen over de keus tussen vrije expressie en de dwang van de discipline, trefzeker opgedist in conférences, verhalen en liedjes. 1 juni Haarlem Stadsschouwburg, 2, 3 juni Leiden Schouwburg, 5 t/m 7 juni Breda Chassé Theater.

Misery

Ooit traden actrice Geert de Jong en acteur Eric Schneider op in Antonius en Cleopatra van Shakespeare bij De Appel. Nu zijn ze beide te zien in een grootse,spannende en ook ambachtelijke acteerprestatie in Misery, een thriller op de Bühne door het Nationale Toneel uit Den Haag. Een schrijver wordt getiranniseerd door zijn gepassioneerde fan, tot de dood erop volgt. De regie is van Lodewijk de Boer. 1 juni Koninklijke Schouwburg Den Haag.

Bocht En Bumpers

Olga Zuiderhoek en Peter Faber spelen spelletjes in een geraffineerde dialoog van Paul Haenen vol cabaret-effecten en moderne relatiepraat. 1 t/m 10 juni Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals. 1 juni Den Bosch Theater aan de Parade, 2, 3 juni Eindhoven Stadsschouwburg, 6 juni Leeuwarden De Harmonie, 7, 8 juni Apeldoorn Orpheus.

En verder

IJdele Hoop Beeldend en muzikaal vermaak over God, goesting en gekkigheid door het Vlaamse kleinkunstduo Kommil Foo. 2 juni Haarlem Stadsschouwburg; Veni Vidi Vici Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 3 juni Haarlem Stadsschouwburg.