Selectie Radio

Debat op 5. Nietzsche-kenner Katja Rodenburg praat over hemelvaartsdag en de zoektocht van mensen naar nieuwe normen en waarden. Vroeger bepaalde de kerk ons stelsel van normen en waarden. Is het nu Nietzsche? Radio 5, 12.02-13.00u.

Knetterende letteren. Onder meer aandacht voor de preek en welke soorten preken er eigenlijk zijn. Waar moet een preek aan voldoen en hoe belangrijk is de rol van de retorica. Gast is o.a. de winnaar van `de preek van het jaar' Dick Stap. Radio 5, 14.02-16.00u.

Urubicha. Over de vriendschap tussen Erik Satie en Claude Debussy. Radio 4, 19.00-20.02u.

Telescoop. Over beeldtelefonie en hoe mobiel internet sneller en goedkoper kan worden gemaakt. Verder wordt de aanschaf van een computer onder de loep genomen. Radio 5, 21.00-22.00u.

De avonden. Met o.a. de wijde blik van radiokunstenaar Mat Wijn, een gesprek met de Engelse publicist/muzikant David Toop over de audio-tentoonstelling Sonic Boom en zijn recente publicatie Exotica, en Peter te Nuyl over het historische geluid van Nederland. Radio 5, 22.02-0.00u.

Sesjun. Herhaling van het concert ter ere van de 65ste verjaardag van gitarist Wim Overgaauw. Met onder andere Maarten van der Grinten, Jesse van Ruller, Rita Reys, Pim Jacobs en Tom Beek. Radio 4, 23.00-0.02u.

Mijnheer Paul, portret van een hulpverlener. Over de eigenzinnige aanpak van een leefkringhuis in Amsterdam-Noord. Documentairemaker Hans van Raaij maakte een portret van hulpverlener Paul Scheerder. Vrijdag, Radio 5, 13.05-13.50u.