Selectie Radio

Theater van het sentiment. Zanger Oscar Harris kijkt terug op zijn hits Twinkle stars en Soldiers prayer begin jaren zeventig. Radio 2, 20.02-23.00u.

Andersdenkenden. GroenLinks-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Paul Rosenmöller en oud-rechter en zangeres Corrie Brokken praten over de levensovertuiging in hun jeugd en de invloed daarvan op hun huidige leven. Radio 5, 21.02-21.25u.

De avonden. Na het gesproken uitzicht van cabaretier/stand-up comedian Mark Marie Huibrechts in Amsterdam en een verhaal van Arnon Grunberg uit New York een een gesprek met de schrijver Henk van Woerden. Hij schreef een biografisch nawoord bij de dichtbundel Ik herhaal je van Ingrid Jonker, dichteres uit Zuid-Afrika. Tegen elf uur Russische poëzie uit het Stalin-tijdperk, gevolgd door een gesprek met de Engelse schrijver Michael Dibdin over zijn detective Bloedregen dat zich afspeelt in Sicilië. Radio 2, 22.02-24.00u.

Club lek. Live op het podium van Studio Amstel de meest ruwe, harde, pure en ongepolijste nederhop: Osdorp Posse. Verder een optreden van Cablejuice die vele muziekstijlen bundelt. Radio 3, 22.02-01.00u.

Is dit nog wel jazz? Onder meer optredens van 1 Step 7 Seas, Mark Helias trio en de Victor Bailey band. Radio 4, 23.02-24.00u.