Selectie Muziek

Holland Festival

Rêves d'un Marco Polo is een dubbelvoorstelling door de Nederlandse Opera van twee werken van de Canadese componist Claude Vivier: Kopernicus en Marco Polo. Reinbert de Leeuw en Micha Hamel dirigeren het Asko Ensemble en het Schönberg Ensemble, de regie is van Pierre Audi. Kopernikus/ Marco Polo: 4, 10, 12, 17 juni 18u; Kopernikus 6 juni 21u; Marco Polo 7 juni 21u; Kopernikus 14 juni 21u; Marco Polo 15 juni 21u; Westergasfabriek Amsterdam. Res 020-6813068

Raduga Ensemble

Het Raduga Ensemble, het `enige vrouwenkamerorkest in Nederland', geeft twee themaconcerten in de Oude Kerk in Amsterdam, met muziek van Tera de Marez Oyens (1932-1996). Op 3 juni 20u15 klinkt de wereldpremière van haar Shosadre, naast premières van Souvenir van Sumire Nakina en Ik ben een vrouw, ik leef, ik ben het leven van Susan Shakerin, Libe Monstren van Caroline Ansink en de Abschiessymphonie van Haydn. Op 24 juni 20u15 is de wereldpremière van Interface van De Marez Oyens, naast werk van Lorre Lynn Tritten, Annette Kruisbrink en Dmitri Sjostakowitsj.

Madrigalen

Il Combattimento is een voorstelling van de Societas Rafaello Sanzio, waarin regisseur Romeo Castelluci madrigalen van Monteverdi combineert met elektronische composities van Scott Gibbons. 4 juni 14u en 5 juni 20u15 Stadsschouwburg Amsterdam.

Mahler

De Tweede symfonie Auferstehung'van Gustav Mahler wordt door twee orkesten uitgevoerd. Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt het werk olv Hartmut Haenchen op 2 juni 20u15 in het Muziekcentrum Vredenburg Utrecht, op 3, 5 en 6 juni 20u15 en op 4 juni 14u15 in het Amsterdamse Concertgebouw. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt de Tweede symfonie olv Valery Gergjev op 3 juni 19u30 en op 4 juni 14u15 in de Rotterdamse Doelen.

Murray Perahia

De pianist Murray Perahia geeft 4 juni 20u15 in de serie `Meesterpianisten' in het Amsterdamse Concertgebouw een recital met muziek van Chopin.

Reizend Muziekgezelschap

Het Reizend Muziekgezelschap van violist Christiaan Bor en zijn internationale vriendenkring treedt 1, 2 en 3 juni op tijdens een Parade op het festivalterrein, het Burgemeester Brouwerplantsoen achter het Stadhuis in Amersfoort. Op 1 juni 17u openen Christiaan en Dick Bor de Parade met vioolduo's vanaf de O.L.V. Toren, waarna er om 20u een concert is. Concerten zijn er verder op 2 juni 20u (Classics & Jazz), 3 juni 16u30 (Mendelssohn Kamerorkest olv Jaap van Zweden); 20u (Reizend Muziekgezelschap) en 22u30 (Roby Lakatós en zigeunerorkest).

Koorfestival

In Arnhem vindt op 2, 3 en 4 juni een Koorfestival plaats met 22 koren uit Arnhem en omgeving, die op verschillende lokaties concerten geven. het festival wordt geopend op 2 juni 18u in de Eusebiuskerk, waar Capella Amsterdam olv Daniel Reuss de première verzorgt van het a cappella koorwerk Decimo, door Hanna Kulenty speciaal geschreven voor de akoestiek van Eusebiuskerk met een nagalm van 7 seconden. Inl 026-4424194.