Het Expo-terrein

Grafische weergave van de locatie van EXPO 2000

Venezuela. Hoog boven dit paviljoen torent een oranje-gele bloem, heen en weer wiegend om de zonnestralen op te vangen en zichzelf te beschermen tegen de regen. Architect Fruto Vivas wil zo een beeld geven van de bloemenpracht op de voor Venezuala zo karakteristieke `tafelbergen'

Hongarije. Dit paviljoen moet de wereld laten zien dat het communisme is afgeschud en dat het land, dat dit jaar zijn duizendjarig bestaan viert, de toekomst optimistisch tegemoetziet. Architect György Vadász heeft het paviljoen de vorm gegeven van een bloem in de knop, die opengaat in de richting van het westen – Europa Boulevard

Japan. Een hal van ruim vierduizend vierkante meter, opgetrokken uit oud papier. Het paviljoen van Japan behoort tot de spectaculairste gebouwen van de EXPO. Architect Shigeru Ban wil op deze manier laten zien dat Japan groot respect heeft voor de natuur, maar ook dat de economische grootmacht over veel technologische kennis beschikt

Mexico. Architect Ricardo Legorreta brengt met de `nieuwe Kevers' een eerbetoon aan Duitsland, aan autoproducent Volkswagen dat de productie van deze auto's naar Mexico heeft overgebracht Foto's NRC Handelsblad, Leo van Velzen