Eerste woord

Wij hebben onze kleinzoon Boris al snel een Ajax-pyjama gegeven.Je kunt er niet vlot genoeg bij zijn, want voordat je het weet kiest hij voor de verkeerde club.

Boris is inmiddels bijna twee jaar en hij zegt nog steeds niks. Er komt geen zinnig woord uit de omheining van zijn tanden. Dat hoeft ook niet, want hij brabbelt en wijst en grimast net zo lang totdat hij heeft wat hij hebben wil.

Al brabbelend loopt hij nu voor me uit. Iets verderop in de straat spelen twee jongetjes met een bal. Boris wijst en ik weet mijn taak. De jongetjes staan hun bal goedmoedig af. Boris klemt de buit stevig tegen zijn borst en zegt luid en duidelijk: `Voetbal'. Hij laat de bal vallen en schopt 'm ver weg. Zijn vinger wijst en weer klinkt het `voetbal'.

Waar zo'n pyjama al niet goed voor is.

    • Hans Ulrich