Vluchtelingenkamp in Eritrea

Vrouwen torsen water in het vluchtelingenkamp Dabat bij de Eritrese stad Keren. In Eritrea woedt de oorlog met Ethiopië. Maar behalve dat lijdt het land ook onder de droogte. Aan het westelijk front, honderden kilometers verderop, heeft het Ethiopische leger vandaag een terugtrekking aangekondigd. Over het centrale front, waar het Ethiopische leger inmiddels tot op 100 kilometer van de Eritrese hoofdstad Asmara is opgerukt, en het oostelijke front is niets bekendgemaakt. Vandaag is in de Algerijnse hoofdstad Algiers onder auspiciën van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid indirect vredesoverleg begonnen. De Algerijnse minister van Justitie, Ahmed Ouyahia, pendelt daarbij op en neer tussen de onderhandelingsdelegaties. (Foto Ilkka Uimonen, Corbis Sygma) pagina 4