Krajicek begint met simpele zege

Richard Krajicek is gisteren sterk begonnen aan de Open Franse tenniskampioenschappen. De Nederlander won in de eerste ronde eenvoudig in drie sets van de Tsjech Tomas Zib: 6-3, 6-1 en 6-2.

De nummer honderd van de wereld uit Tsjechië kwam, ondanks het feit dat de service van de Nederlander nog niet optimaal liep, nooit in de wedstrijd. Volgens Krajicek was de Tsjech een prettige tegenstander om tegen te beginnen. ,,Het was een fijne wedstrijd. Je wilt toch zo'n eerste ronde zo snel mogelijk winnen', zei de tennisser die nog niet te ver vooruit wil kijken in het toernooi. ,,Ik ga voor iedere wedstrijd. We zien wel.'' In de tweede ronde ontmoet Krajicek de Oostenrijker Werner Eschauer.

Krajicek speelde in Parijs weer nadat hij enige tijd rust had genomen wegens nieuwe klachten aan de linkerknie. Daaraan werd hij dit voorjaar succesvol geopereerd, maar twee weken geleden moest hij voor het toernooi van Hamburg met een blessure afzeggen. Pas afgelopen vrijdag besloot Krajicek dat hij mee zou doen in Parijs.

Krajicek zei gisteren tegen Zib geen last te hebben gehad. Hij vertelde wel dat hij begin mei na het toernooi van Rome opnieuw foto's van de knie heeft laten maken. Het geopereerde deel zou er goed uitzien, maar volgens Krajicek zouden de pezen geïrriteerd zijn geweest omdat die weer moesten wennen aan de ,,duw- en trekkrachten''. Bovendien zaten stukjes kalk los in het gewricht.

Van de drie Nederlandse vrouwen die gisteren in actie kwamen wist alleen Miriam Oremans de tweede ronde te bereiken. Ze won van de Zuid-Afrikaanse Joanette Kruger: 5-7, 6-4 en 6-1.

Kristie Boogert werd uitgeschakeld door de Française Nathalie Tauziat: 6-3 en 6-3. Seda Noorlander verloor van de als veertiende geplaatste Sandrine Testud uit Frankrijk: 7-6 en 6-1.