Bonden wijzen CAO-voorstellen ING af

De bonden hebben de voorstellen voor een nieuwe CAO van bankverzekeraar ING afgewezen. Wat hen betreft mag ING terug naar afzonderlijke arbeidsovereenkomsten voor de banksector en de verzekeringssector, zo heeft vakbond De Unie gisteravond laten weten. Het laatste loonbod van de werkgever was in totaal 7,2 procent voor een duur van 22 maanden. Het eerste deel daarvan, 2,4 procent per 1 juli, is veel te mager vergeleken met wat ABN of Fortis betaalt, aldus Unie-onderhandelaar E. van de Rijt. ING bood verder 2,4 procent per 1 februari volgend jaar en 2,4 procent per 1 september voor zijn 35.000 Nederlandse werknemers. De bonden zijn ook niet te spreken over het door de bank voorgestelde nieuwe salariëringssysteem, omdat dat voor ongeveer de helft van de werknemers zou neerkomen op een verlaging.